Diamant van Twenterand

De Diamant van Twenterand is een jaarlijks terugkerend evenement wat bestaat uit een spring- en dressuureditie voor paarden en pony’s. Deze wedstrijd bestaat uit een tweedaags evenement en vindt plaats op het wedstrijdterrein (3ha) aan de rand van het bos.
De eerste editie heeft plaatsgevonden in 2009. Ter gelegenheid van het 150jarig bestaan van Vroomshoop, het bruisende hart van Twenterand, ‘De Diamant’, is de vereniging op het idee gekomen om een groots concours op te zetten onder de naam ‘Diamant van Twenterand’.

Op 8 juni 2019 zal de springeditie verreden worden, hierbij zullen zowel paarden als ponyruiters aan de start verschijnen in zowel de lagere klassen als de hogere klassen (BB t/m ZZ) Er worden twee grote springringen op het terrein gecre-eerd waar de ruiters twee parcoursen kunnen starten.

Op 24 en 25 augustus 2019 vindt de dressuureditie plaats. Ook hierbij zullen de paarden- als ponycombinaties aan de start verschijnen. Tijdens de dressuureditie is er de mogelijkheid om 12 dressuurringen op het terrein te leggen langs de bosrand. Op beide dagen kunnen de paardenruiters aan de start verschijnen in alle klassen (BB t/m ZZ-licht) De  pony’s zullen op de zaterdagmiddag zich van hun beste kant tonen in alle klassen (BB t/m Z2).  Op de zondagmiddag zal er voor zowel de paarden als de pony’s gestreden worden om de titel Diamant van twenterand 2018 tijdens de finales.