Kringkampioenschappen 2019

  • 25 januari 2019

Op 5 januari werden de kringkampioenschappen voor pony’s gehouden in Hardenberg, met maar liefst 5 kampioenstitels voor de bosruiters.
Pippa den Toom met Sidney reden een hele mooie proef wat beoordeeld werd met 195.5 en 192 punten. Dit was goed genoeg voor het kampioenschap in de klasse B-C
In de B-AB was Pippa weer iedereen de baas en reed ze met Heidepeel’s Natalja naar de overwinning met 188 en 192 punten.
Zus Bibi deed hetzelfde en werd ook 2x kampioen. In de L1-AB reed ze samen met Esperado d’Equisage naar 188 en 196.5 punt wat goed was voor het kampioenslint. In de klasse l2-AB mocht ze ook de hoogste trede betreden door 185.5 en 182 punten te halen met Heidepeel’s Natalja.
Tot slot haalde ook kimberley petter met Jasper het kampioenslint mee baar huis. Ze reden 178 en 192.5 punten bij elkaar in de klasse l1-c.
Al deze combinaties hebben zich geplaatst voor de regiokampioenschappen ook
Bibi den toom met coelenhage’s mila en Bjarne oort met Jonita hebben zich hiervoor geplaatst.

Op 12 januari was het de beurt aan de springers om uit te maken wie zich kringkampioen indoor mocht noemen.
Arnold vos zat er heel dichtbij. Met zijn paard I’m Kindly sprong hij een foutloze ronde in de klasse B wat hem 78 punten opleverde en een mooie 2e prijs.
Rachel Scheurwater deed ook mee in dezelfde klasse en behaalde na een foutloze ronde met Hera van Veecaten een 5e prijs met 71.5 punten.
Deze 2 hebben zich door dit resultaat geplaatst voor de regiokampioenschappen.
Ook door naar de regio zijn; Bibi den Toom met Heidepeel’s Natalja, Quinn Dubbink met Givellia en Noa Drogt met Latitia.

Op 19 januari werden dan de laatste kampioenschappen, de dressuur voor paarden verreden.
Annelies Hofsink-Eckhardt mocht als eerste namens de bosruiters van start op de kampioenschappen van kring vechtdal.
Daarmee was de 1e titel ook gelijk binnen. Met een mooie score van 200.5 en 203.5 was ze ruimschoots de beste in de klasse M2 met Diehard WP Z.
Richella Nijen Twilhaar mocht ook het hoogste podium betreden. Met haar paard Incredible Sqbs behaalden ze veruit de hoogste score van 210.5 en 216 punten in de klasse B. Hierdoor mag ze ook van start op de regiokampioenschappen.
Rachel Scheurwater met Hera van Veecaten behaalde nog een mooie 4e prijs in de L1 dressuur met 187 en 196.5 en heeft zich hiermee ook geplaatst voor de regiokampioenschappen.
Ook door naar de regio is Marije van der Veen met Delano